Hírek, aktualitások

Tisztelt Ügyfeleink!

A Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság számára fontos ügyfelei és dolgozói egészségének védelme, ezért kérjük Önöket, hogy a koronavírus terjedésének mérséklése érdekében személyes ügyintézés helyett részesítsék előnyben az írásos megkeresést, az elektronikus ügyintézési felületet vagy kérjenek telefonon tájékoztatást. Kérjük, hogy az ügyfélszolgálatot csak halaszthatatlan esetben keressék fel személyesen.

Mozgáskorlátozott ügyfeleink fogadása továbbra is folyamatos, de kérjük, hogy lehetőség szerint nevükben meghatalmazott személy járjon el a személyes ügyintézés során.

Ebben az időszakban a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatán elsősorban időpontfoglalással zajlik az ügyfélfogadás
. Az időpontfoglalással érkező ügyfelek elsőbbséget élveznek ügyeik intézése során. Időpontfoglalásra online módon és telefonon is lehetőség van.

Időpontfoglalás nélkül személyesen megjelenő ügyfeleket csak korlátozott számban tud az Igazgatóság fogadni.

Személyes ügyintézésre elsősorban az alábbi ügytípusokban van lehetőség:

  • Külföldön élők adategyeztetése
  • Hozzátartozói igények benyújtása (özvegyi nyugdíj, árvaellátás)
  • Igazolás kiadása abban az esetben, ha annak benyújtására rövid határidő áll az ügyfél rendelkezésére (pl.: szociális ellátás igényléséhez, banki ügyintézéshez)
  • Ellátottak utazási utalványa kiadása

Megértésüket köszönjük!

Időpontfoglalásra rendelkezésre álló lehetőségek:

Egyéb elérhetőségeink változatlanul az alábbiak:

  • Telefonos tájékoztatás: 06-80/204-884